CHIMIA SALARIILOR

 

  • Total Raffinerie Mitteldeutschland GmbH3,7% pentru cei din industria chimică

S-a ajuns la un acord privind disputa salariilor lucrătorilor germani. Angajatorii și sindicaliștii din industria chimică germană s-au pus de acord cu creșterea salarială. Acordul vine ca un semnal și pentru alte industrii.

 

Cei 550.000 de angajați din industria chimică din Germania au primit o creștere salarială de 3,7%. Termenul noului acord colectiv este de 14 luni. Cu asta au fost de acord Federația Patronatelor Chimice (BAVC) și Asociația Lucrătorilor Minieri, din Chimie și Energie (IG BCE).

 

Acest acord vine ca un semnal pentru alte industrii. El reprezintă primul acord important pentru o industrie-cheie, realizat în acest an. Uniunea chimiștilor a cerut salarii mai mari cu 5,5% și de asemenea a vrut să se asigure că mai multor ucenici li se oferă locuri de muncă permanente după terminarea pregătirii.

 

Industria chimică, cu companii precum BASF, Bayer și Evonik este a treia cea mai mare industrie din Germania, după industria automobilelor și a ingineriei mecanice. În ultimele dispute tarifare, anagajatorii și sindicatele au convenit în mai 2012 pentru o creștere salarială de 4,5%.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/einigung-mit-arbeitgebern-beschaeftigte-in-chemiebranche-erhalten-mehr-lohn-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 24 =