China a adoptat prima lege dură împotriva terorismului

china-counterterrorismGuvernul chinez a adoptat prima legislația dură impotriva terorismului, care permite operațiuni militare în străinătate și necesită ca firmele de tehnologie să prezinte informații sensibile la organismele guvernamentale.

Noua lege aprobată duminică (27 decembrie) este concepută pentru a neutraliza amenințările teroriste în regiunea de vest a Xinjiang, unde musulmanii uiguri luptă împotriva măsurii represive percepută împotriva religiei și culturii lor.

Dar noile măsuri acordate funcționarilor de securitate au atras critici din Occident, inclusiv în SUA, din cauza preocupărilor că măsurile vor afecta libertatea de exprimare și autoritatea firmelor mari de tehnologiei în cooperarea cu chinezii în spionarea cetățenilor.

Acest lucru este ceva ce președintele american Barack Obama a declarat că a vorbit direct cu președintele chinez Xi Jinping. Noua lege include o serie de noi măsuri forțând companiile de telecomunicații și furnizorii de servicii de internet (ISP) să instaleze on-line servere, astfel încât acestea pot fi accesate cu ușurință de către oficialii guvernamentali.

http://www.ibtimes.co.uk/china-passes-first-tough-counter-terrorism-law-amid-us-concerns-about-snooping-1535034

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 3