China a devenit cel mai mare comerciant de noi substanțe psihoactive din lume

ketamine-drug-antidepressant
China a devenit “cel mai mare comerciant de noi substanțe psihoactive din lume”, potrivit unui raport al Europol. Acesta a avertizat că este posibil ca organizațiile criminale sa devina și mai active, având în vedere profiturile mari și riscul scăzut de producție și de distribuție a acestor substanțe.

Raportul, EU Drug Markets Report 2016 lansat luna trecuta, este a doua imagine de ansamblu a piețelor de medicamente ilegale din UE,realizat de către Europol și Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie. Raportul, în conformitate cu South China Morning Post, intareste rapoartele anterioare care indică spre China și expansiunea in industria farmaceutică, ce “joaca un rol tot mai important în comerțul internațional de droguri.”

Europol spune ca aceste pachete se amesteca cu ușurință printre miile de pachete mici, expediate din China către Europa în fiecare zi. Cantitati mai mari de medicamente sunt trimise fie pe cale aeriana sau maritima.

Odată ce acestea ajung în Europa, medicamentele pot fi prelucrate și reambalate într-o gamă de produse. Un kilogram de substanță nouă costă doar 100 de euro. În cazul fentanyls și canabinoide sintetice, acest lucru ar putea fi transformat în zeci de mii de doze, a adăugat Europol.

O caracteristică cheie a sectorului chimic din Asia este că acesta este alcătuit dintr-un număr mare de companii mici, “Acest lucru face mai dificile controalele din cauza numărului mare de surse de substanțe chimice și potențialul de deturnare”, a adaugat raportul.

China has become the world’s wholesaler and retailer of new psychoactive substances

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =