China ajuta Argentina, da credite pentru proiecte de construcții

234023_630x420

Credite pentru proiecte de construcții
Argentina se ceartă în continuare cu creditorii săi privind condițiile obligațiunilor. Piața de capital din țară este închisă. Acum a doua cea mai mare economie din lume îi va ajuta cu câteva miliarde.

China împrumută Argentina ce riscă să intre în default cu 7,5 miliarde de dolari pentru implementarea de proiecte energetice și feroviare. Acordurile au fost semnate în timpul unei vizite a președintelui chinez Xi Jinping în țară din America Latină. Un total de 19 acorduri au fost semnate pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Împrumuturile vor fi acordate de Banca de Dezvoltare Chineză. Republica Populară este al doilea cel mai mare partener comercial al Argentinei, după Brazilia. Printre altele, președintele a fost de acord de asemenea la un schimb al rezervelor băncilor centrale (swap) în valoare de peste 11 miliarde de dolari.

Argentina este în prezent într-o situație delicată datorită unei dispute privind datoriile în care sunt implicate mai multe fonduri speculative de pe piața globală de capital. 4,7 miliarde de dolari vor fi folosiți pentru construcția a două hidrocentrale în Patagonia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-greift-Argentinien-unter-die-Arme-article13241431.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 96