China amenință SUA cu un război comercial

 d84075f2b08937a05f92caa4f7b2e638

Conducerea din China schimbă politețuri oficiale cu noul ales președinte american. Dar cu toate acestea, un ziar oficial de partid arată că declarațiile din campania electorală a lui Trump nu au fost trecute cu vederea la Beijing. China este pregătită de un conflict de amploare.

Conducerea comunistă a Chinei a emis un avertisment serios pentru viitorul președinte american, Donald Trump, să nu pună în aplicare promisiunile sale electorale în relațiile economice cu China. În timp ce politicieni de rang înalt s-au manifestat diplomatic față de victoria lui Trump, iar președintele chinez Xi Jinping a promis într-o conversație telefonică o colaborare strânsă cu noua conducere americană, “Global Times”, care aparține de partidul comunist, a amenințat SUA cu un război comercial într-un articol principal.

Asta se va întâmpla dacă Trump va aplica promisiunea sa din alegeri de a eticheta China drept “manipulator valutar” și dacă va aplica până la 45% tarife vamale punitive pe bunurile chinezești. În acest caz China va luat măsuri corespunzătoare, pentru a “paraliza” comerțul dintre China și SUA.

Potrivit acestui articol din presă reacțiile Chinei la alegerea lui Trump și protecționismul promis de acesta nu se vor materializa în taxe vamale sau limitări de import. Multitudinea de comenzi Boeing ar putea fi rapid înlocuită de comenzi către Airbus, se spune în continuare. Vânzările de automobile americane și iPhone-uri vor înregistra scăderi spectaculoase. Importurile de boabe de soia și porumb din SUA vor fi pur și simplu oprite.

http://www.n-tv.de/politik/China-droht-USA-mit-Handelskrieg-article19087641.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =