China ar putea salva elefanții și rinocerii

49339852

China ar putea salva elefanții și rinocerii

Elefanții și rinocerii sălbatici sunt sacrificați în mod brutal și fără scrupule. Comerțul ilegal cu animale sălbatice înflorește, aduce miliarde în fiecare an în țări precum China datorită vânzării de fildeș. Deja China ia măsuri cheie pentru lupta împotriva braconajului.

Cheia pentru lupta împotriva comerțului ilegal de animale se găsește potrivit unui studium, în China. Când țara va fi îndepărtată de rețeaua ilegală de comercializare o mare parte din tigrii, rinoceri și elefanți nu vor mai ajunge la destinație, scrie cercetătorul Nikkita Patel de la Facultatea de Medicină Veterinară de la University of Pennsylvania. Chiar și clarificările cu privire la efectele negative ale comerțului cu animale sălbatice ar fi printre cele mai eficiente dacă ele ar fi răspândite prin China, scrie echipa în cadrul procedurii Academiei Naționale Americane de Științe.

Cercetătorii au aplicat modele de analiză a rețelei pe o bază de date nouă privind traficul ilegal cu animale sălbatice. Deci ei au filtrat țările cheie unde se efectuează comerțul în principal. În general au analizat 232 de livrări internaționale, ce conțineau părți ale corpurilor elefanților, 165 cu părți de rinoceri și 108 de tigri. Livrările au fost efectuate din august 2010 până în decembrie 2013.

Studiul va permite strategii mai bune în lupta împotriva comerțului internațional ilegal cu animale sălbatice. Cele mai eficiente în luptă sunt pe lângă China, chiar și Tailanda. De la această rețea ar trebui îndepărtate încă alte patru țări, cel puțin pentru aceste trei tipuri de animale, concluzionează cerecetătorii.

În cazul elefanților este vorba de Kenia, Vietnam, SUA și metropola ce aparține de China, Hong Kong. În cazul rinocerilor este vorba despre Africa de Sud, Vietnam, Marea Britanie și Mozambic. În cazul tigrilor cele mai importante țări de destinație sunt India, Laos, Myanmar și Africa de Sud. Dacă aceste țări ar putea fi izolate de rețeaua de comerț ilegal, 90% din livrări de elefanți și rinoceri și de asemenea 98% din livările de tigri nu ar mai ajunge la destinație.

http://www.n-tv.de/wissen/China-koennte-Elefanten-und-Nashoerner-retten-article15302941.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 36