China are cei mai mulți miliardari

Caprivi
Într-o țară condusă de un partid comunist trăiesc cei mai mulți oameni cu miliarde în cont. În Republica Populară China trăiesc în prezent aproape 600 de miliardari. În special în acest an numărul lor a crescut puternic.

În China trăiesc pentru prima dată mai mulți miliardari decât în orice altă țară a lumii. Asta reiese dintr-un raport “Hurun”, o listă a oamenilor bogați, care este publicată anual în Republica Populară. Astfel că în acest an numărul miliardarilor chinezi aproape că s-a dublat, urcând cu 242 la un total de 596.

Astfel regatul Mijlociu depășește lejer Statele Unite. Acolo a fost deținut de multă vreme recordul, pentru că trăiesc potrivit revistei Hurun din Shanghai, 537 de super-bogați.

Foarte în față în clasamentul actual al celor mai bogați chinezi stă, potrivit estimărilor Wang Jianlin. Șeful celui mai mare concern privat de imobiliare din China a reușit să își majoreze averea potrivit Hurun de la 21,1 miliarde la 29,9 miliarde de euro.

Jack Ma, fondatorul plaformei de comerț online, Alibaba și ocupant al locului întâi din clasamentul anului precedent, a ajuns anul acesta pe poziția secundă cu o avere estimatpă la 19,76 miliarde de euro.

Acesta deținea în anul 2014 o avere de 21,8 miliarde de euro, iar motivul principal pentru depreciere îl reprezintă evoluția negativă a acțiunilor Alibaba pe scena de la New York.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-hat-die-meisten-Milliardaere-article16144741.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1