China are tot mai multe femei pe lista celor mai puternice din lume

_89892989_9178e506-1edd-4ace-b415-d6d958d130b1

Femeile din China au devenit din ce in ce mai proclamate pe lista revistei Forbes a  celor mai puternice femei din lume. Studiul a inclus, de asemenea, un număr record de femei din Marea Britanie, deși cancelarul german Angela Merkel rămâne pe primul loc. Hillary Clinton, candidatul prezidențial din SUA, si Janet Yellen, presedintele Federal Reserve, au ocupat pozitia a doua, respectiv a treia.

SUA a dominat lista cu 51 de femei reprezentate, în timp ce China a fost a doua.  Lucy Peng, un senior executiv la gigantul de e-commerce Alibaba, și Margaret Chan, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, sunt cel mai bine clasate. De asemenea, pe listă sunt Pollyanna Chu, directorul executiv la firma de servicii financiare Kingston Securities din Hong Kong si Prima Doamna a Chinei, Peng Liyuan.

Sondajul include 100 de femei din 29 de țări care reprezintă sectoare, cum ar fi politica, de afaceri, tehnologie și filantropie. Forbes a declarat ca femeile de pe lista controleaza  1 trilioane de dolari, în venituri și influențeza mai mult de 3,6 miliarde de oameni din întreaga lume.

Există 32 de directori executivi pe listă, 12 lideri mondiali și 11 miliardari, inclusiv nouă, care au construit companii de miliarde de dolari de la zero. Vârsta medie este de 57 de ani, directorul executiv al Yahoo, Marissa Mayer fiind cea mai tanara, in varsta de 41 de ani și  Regina Elisabeta a-II- a Marii Britanii cea mai invarsta, de 92 de ani.

Record showing for China on ‘power women’ list – BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 64 = 65