China arestează 60.000 de persoane

jaycee-chan

China arestează 60.000 de persoane și confiscă 11 de tone de stupefiante în războiul Xi Jinping cu drogurile

Autoritățile chineze au arestat peste 60 de mii de persoane pentru infracțiuni cu droguri și au confiscat 11,4 tone de stupefiante, ca parte a noului război al Xi Jiping împotriva drogurilor, a raportat agenția de știri oficială. Din septembrie până în decembrie anul trecut numai, poliția a luat peste 52,800 de cazuri de droguri în campania intitulată “Interzicerea drogurilor, în sute de orașe”, potrivit agenției de știri Xinhua.

Campania va dura până în aprilie, potrivit Ministerul Securităţii Publice, care a estimat de asemenea că a sancţionat aproximativ 180.000 de consumatori până la mijlocul lunii decembrie anul trecut. Dintre acestea, 55.697 au fost trimişi la centre de reabilitare obligatorii. Ca parte a campaniei anti-drog, China, cooperează cu partenerii regionali, cum ar fi Laos, Myanmar și Thailanda pentru a preveni transportul de droguri în China din alte zone ale Asiei de Sud-Est.

Clasa de mijloc a Chinei îşi foloşeşte tot mai mult veniturile cumpărând droguri interzise, cum ar fi ketamină și ecstasy, care sunt din ce în ce mai populare în întregile orașe.

http://www.ibtimes.co.uk/china-arrests-60000-seizes-11-tonnes-narcotics-xi-jinpings-war-drugs-1483652

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 17