CHINA ACUZA SUA DE SPIONAJ CIBERNETIC

_75121218_75120942

China acuză SUA de spionaj cibernetic în rândul liderilor săi
China a acuzat SUA că folosit supravegherea cibernetică pentru a-i spiona pe liderii acesteia și instituțiile cheie. Un raport publicat de către o agenție guvernamentală a declarat că China a fost o țintă principală pentru spioni din SUA, care s-au axat pe oficialii guvernamentali, întreprinderile și utilizatorii de telefoane mobile. Aceasta a numit comportamentul SUA unul ” necuviincios ” și o ” încălcare gravă a drepturilor omului ” . Însă pe de altă parte, săptămâna trecută, SUA a acuzat cinci ofițeri ai armatei chineze de cyber- spionaj.

Raportul realizat de Centrul de Cercetare Media si a Internetului din China a analizat afirmațiile avertizorilor de integritate din SUA și fostul antreprenor al Agenția Națională de Securitate, Edward Snowden și a declarat că mai multe agenții guvernamentale au confirmat existența spionajului.
” Ca o superputere , Statele Unite profită de hegemonia politică, economică, militară și tehnologică pentru a monitoriza fără scrupule alte țări, inclusiv pe aliații săi “, spune un extras din raportul publicat în The Guardian .

De asemenea, raportul spune că Statele Unite au încălacat dreptulu internațional și drepturile omului. Beijing a reacționat violent la vestea că SUA a acuzat cinci ofițeri de armată ai aceteia, de hacking. Aceştia au fost acuzați de acces ilegal în mai multe companii mari din SUA, în încercarea de a fura secrete comerciale. China a acuzat SUA de ipocrizie și standarde duble și a lansat o declarație spunând că ” nu s-a implicat în nici o activitate de cyber – spionaj ” .

http://www.bbc.com/news/technology-27587551

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =