CHINA BAGA BANI IN APARARE MAI MULT DECAT SUA

china-navy-helicopter

China a depăşit SUA în cheltuieli militare
Potrivit Pentagonului, China a cheltuit mai mult de 145 miliarde de dolari în secţiunea militară de anul trecut, acumulând drone, nave de război, avioane, rachete și arme cibernetice. Beijing a anunţat anterior, că cheltuielile militare pentru anul 2013 a fost în valoare de 119.5 miliarde de dolari. Ancheta Pentagonului a folosit preturile și ratele de schimb din 2013, într-un raport către Congres, care a produs o cifră cu 21% mai mare decât înregistrările oficiale ale Chinei.

Departamentul Apărării al SUA a recunoscut dificultatea în încercarea de a realiza o evaluare exactă a cheltuielilor din China din cauza “transparenței de contabilitate slabă și tranziție de la o economie de comandă incompletă”. Ministerul Apararii din China a respins raportul Pentagonului, spunând că este “ferm opus” concluziilor sale.

De asemenea, raportul a avertizat de capabilități de securitate cibernetică din China și urmează acuzarea a cinci militari chinezi pentru spionaj economic din Statele Unite “. Într-un pas fără precedent, FBI-ul a publicat afișe “dorite” pentru oficialii chinezi, care au fost acuzați de hacking în companii americane solare, nucleare și metalice.

http://www.ibtimes.co.uk/china-military-spending-topped-145bn-2013-says-us-1451515

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 43