CHINA-BRASIL

  • RTR3CYFP2100 de km prin Brazilia

În Brazilia o nouă magistrală controversată pentru transportul energiei ar trebui să fie finalizată până în anul 2019. Proiectul reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte energetice din țară.

 

Un consorțiu chinez-brazilian a reușit să își asigure contractul pentru construirea unei magistrale electrice lungă de 2100 de km, în Brazilia. Anunțul a fost făcut de către guvernul brazilian. Linia va avea rolul de a transporta energia de la cea de-a treia cea mai mare hidrocentrală a lumii, centrala Belo Monte din regiunea Amazonului, în regiunile centrale și sudice ale Braziliei.

 

Consortiul “Il Belo Monte” este format din două filiale ale companiei energetice de stat Eletrobrás (Furnas și Eletronorte)  și compania chineză de stat State Grid, care deține cota majoritară. Potrivit guvernului, companiile vor plăti statului suma de 435 de milioane de reali pe an (134 de milioane de euro). Plățile sunt datorate pentru o perioadă de 30 de ani.

 

Pentru proiect sunt planificate investiții de 5 miliarde de reali (1,5 miliarde de euro). Ruta urmează să fie finalizată până în 2019. Până atunci urmează să fie instalați 4500 de stâlpi de putere și peste 25.000 de mile de cabluri. Traseul este unul din cele mai importante pentru aprovizionarea cu energie a Braziliei. Centrala hidroelectrică Belo Monte este controversată datorită impactului ei asupra mediului.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Konsortium-baut-Mega-Stromtrasse-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5