CHINA CASEAZA SASE MILIOANE DE AUTOTURISME

_75114601_beijingsmogafp

China renunţă la milioane de autoturisme pentru reducerea poluării
China intenționează să retragă, până la sfârşitul anului, șase milioane de vehicule care nu îndeplinesc standardele emisiilor de eșapament, ca o modalitate pentru îmbunătățirea calității aerului. Peste 300.000 de vehicule vor fi dezafectate în capitala Beijing. Descoperirile recente, ale agentiei de mediu a statului, au arătat că 31 % din poluarea aerului din Beijing, provine de la gazele de eșapament ale vehiculelor.

Anul viitor, guvernul intenționează să retragă până la cinci milioane de vehicule din alte regiuni. Planul de acțiune, care vizează consolidarea controlului asupra emisiilor vehiculelor, “va fi un punct important pentru economii de energie ale țării, reducerea emisiilor, și dezvoltare cu emisii reduse de dioxid de carbon în următorii doi ani ” , conform unei declarații pe portalul web al guvernului. Combatere  poluării a apărut ca o prioritate pentru liderii Chinei în care aceştia încearcă să inverseze pagubele produse de zeci de ani de creșterile bazate pe producție, care duc la poluarea aerului, apei și solului.

Consiliul de Stat nu a oferit detalii cu privire la modul în care va fi pus în aplicare cel mai recent plan. Dar, în Beijing, guvernul municipal a oferit în prealabil subvenții pentru proprietarii de automobilelor, care în mod voluntar permit ca vehiculele lor să fie casate.
În plus față de eliminarea vehiculelor care contribuie la poluarea aerului, experții vor face unele upgrade-uri ale combustibilului, care poate ajuta, de asemenea, la atenuarea poluării aerului.

http://www.bbc.com/news/business-27583404

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 30