CHINA IN CONFLICT DESCHIS CU VIETNAM

 

china-vietnam

China cere despăgubiri Vitenamului pentru revoltete
China a cerut Vietnamului să-i plătească despăgubiri pentru daunele provocate în timpul revoltelor anti-chineze din Vitenam, in luna mai. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hong Lei a declarat ca ţara sa aşteaptă să primescă despăgubiri, după ce protestatarii au devastat, jefuit și au dat foc fabricilor deținute de chinezi și unor întreprinderi cofundate cu firmele chinezești. Patru persoane au fost ucise în violențe și mii de muncitori chinezi au fost evacuați.

“Cerem Vietnamului să ia măsuri serioase pentru a garanta siguranța organismelor chineze și a personalului din Vietnam, vrem ca atacatori care au creat tulburărilor să fie aspru pedepsiti, iar pierderile companiilor chineze și ale persoane fizice, să fie despăgubite”, a adăugat acesta.

Revoltele au fost declanșate de o dispută teritorială între cele două țări în Marea Chinei de Sud. China a implementat o platformă masivă de petrol în apele revendicate de Vietnam, ceea ce acondus la ciocniri maritime și revolte uriase anti-China, care mai apoi s-au răspândit în întreg Vietnamul. Astfel, Beijing a solicitat în mod repetat să fie despăgubită.

http://www.ibtimes.co.uk/beijing-demands-vietnam-pay-compensation-anti-china-attacks-1451569

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 15