China construiește cel mai mare baraj din lume

 RTR2GL1I

China construiește cel mai mare baraj din lume

China construiește un nou baraj record: pentru 5,3 miliarde de euro va fi construit un baraj cu înălțimea de 314 metri. Dar cu toate acestea ridicarea unui alt baraj gigant aduce cu sine probleme mari.

În Republica Populară China va fi ridicat un nou baraj demn de cartea recordurilor: Barajul de la Shuanjjiankou este prevăzut să fie finalizat în anul 2022 și va avea o înălțime de 314 metri, fiind astfel cel mai înalt baraj din lume, raportează presa chineză. Costurile sunt estimate la 5,3 miliarde de euro. Cel mai înalt baraj de până acum este barajul Jinping-1, care atinge înălțimea de 305 metri și este localizat tot în China.

China se axează pe producerea de energie electrică prin construirea de baraje și deține în prezent peste 85.000 de hidrocentrale. Barajul Shuangjiankou se află pe un afluent al râului Yangtze, în sud vestul țării. Barajul renumit în toată lumea pentru cele trei canioane ale sale nu este la fel de înalt precum noul baraj, dar acesta deține recordul pentru producția de energie electrică.

Ridicarea de baraje în China aduce cu sine foarte multe probleme pentru mediul înconjurător și pentru populație. În ultimele decenii milioane de chinezi au fost strămutați, pentru a face loc pentru baraje și lacurile lor de acumulare. Dar în același timp țara reduce emisiile centralelor convenționale și se axează tot mai mult pe utilizarea apelor curgătoare pentru producerea de energie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-baut-hoechsten-Staudamm-der-Welt-article15528226.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 82 =