China construiește cel mai mare hidroavion din lume

23e0fe3b3f28efcd956e0a5bd08ba49d

Este aproape la fel de mare ca un avion de linie, dar are o diferență crucială: noul avion dezvoltat în China poate ateriza pe apă. Astfel este cel mai mare hidroavion din lume. Acesta va îndeplini pe viitor sarcini speciale.

China a dezvoltat cel mai mare hidroavion din lume, potrivit unui raport din presă. Constructorul de avioane Avic, companie de stat, a prezentat primul exemplar din noul avion de tip AG600, după cum raportează agenția națională de știri, Xinhua. Avionul este gândit pentru operațiuni de salvare pe mare sau ocean, precum și pentru stingerea incendiilor, având o autonomie de până la 4500 de kilometri.

Potrivit raportului, noul hidroavion este la fel de mare ca un Boeing 737 și astfel semnificativ mai mare decât orice alt avion care poate ateriza pe mare. AG600 este gândit pentru piața autohtonă.

Avionul poate deveni foarte util pentru exploatarea suplimentară a resurselor marine, mai adaugă cei de la Xinhua. Beijingul se regăsește de ani de zile într-o dispută teritorială pentru Marea Chinei de Sud. În zona disputată de mai multe țări din regiune, Beijingul a construit insule artificiale, pe care a ridicat facilități civile și militare.

În urmă cu două săptămâni Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a declarat că cererile Chinei asupra regiunii maritime sunt nefondate. Beijingul este de asemenea acuzat că ar fi lezat prin abordarea sa suveranitatea statului Filipine în zona economică exclusivă. Hotărârea este obligatorie, deși nu există mijloace concrete pentru punerea sa în aplicare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-baut-groesstes-Wasserflugzeug-der-Welt-article18264076.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 29 =