China construiește o cale ferată de miliarde în Kenia

RTX1X4W6

Un proiect gigant pentru construcția unei căi ferate ar trebui să schimbe complet estul continentului african. China construiește o linie ferată gigant care va traversa întreaga regiune. Prima secțiune este aproape de finalizare.

Concernele chineze lucrează în Kenia la cel mai mare proiect de infrastructură a țării africane de la câștigarea independenței sale în anul 1963. O linie ferată va permite trenurilor să călătorească din orașul-port Mombasa prin capitala Nairobi către Uganda, Ruanda și Burundi. O a doua linie ar trebui să lege Kenia de Sudanul de Sud. Prima secțiune dintre Mombasa și Nairobi este aproape gata, raportează serviciul american de știri, CNN.

Pentru țara africană linia ferată reprezintă o investiție istorică. Companiile chineze, care au participat și în trecut la mari proiecte de infrastructură de pe continent, își asigură mare parte din aceasta. China Road and Bridge Corporation (CRBC), companie de stat chineză, construiește traseul, iar mega-proiectul este finanțat de Banca Chineză de Export-Import. Fix 90% din totalul de 13,8 miliarde de dolari pentru construcție provin, potrivit raportului, din Regatul Mijlociu. Kenia se implică cu restul de zece procente.

Pe porțiunea care se apropie de finalizare ar trebui să călătorească trenuri între Mombasa și Nairobi cu viteze de până la 120 de kilometri pe oră, raportează International Railway Journal. Timpul de călătorie ar trebui să se reducă de la 12 ore la 4. Străzile din Kenia, deja congestionate, ar trebui să se elibereze, iar turismul va fi de asemenea sprijinit. Trenurile marfare urmează să transporte până la 25 de milioane de tone între orașele țării.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-baut-Milliarden-Bahn-in-Kenia-article17712661.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =