CHINA DA DRUMUL LA TIPARNITA DE BANI

RTR3PQDA

Beijingul pompează bani în țară
În cazul în care economia liberă ezită și investițiile sunt tot mai puține, statul trebuie să intervină într-o economie planificată. Cu determinare impresionantă, lideri de afaceri de la Beijing învârt semnificative cheltuieli guvernamentale.

Politică economică în limba chineză. Guvernul de la Beijing deschide cuferele în fața încetinirii economice iminente. Cheltuielile guvernamentale au crescut în luna mai cu aproape un sfert la 1,3 triliarde de yuani (154 miliarde de euro), după cum anunță Ministrul chinez de Finanțe.

Cu această măsură energică, cercul de conducere de la Berlin aștepată avizul de la observatori, pentru a menține economia gigant în creștere și pentru a evita recesiuni economice majore. Planificatorii economici se confruntă cu o sarcină delicată. Pe de o parte, ei nu trebuie să pompeze prea mulți bani în sistem, în scopul de a evita bule incontrolabile. Pe de altă parte, ei trebuie să împiedice prin toate mijloacele o aterizare forțată a economiei ce a crescut în ultimul deceniu mereu cu peste 10% în fiecare an.

Astfel de situații sunt asociate inevitabil în cea mai populată țară din lume cu migrația în masă, tensiuni sociale și de asemenea, în consecință, expresia nemulțumirii politice a populației. Un declin economic va fi de natură sa destabilizeze rapid Partidul Popular Chinez.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Peking-pumpt-Geld-ins-Land-article12996516.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 56