China dezvăluie noi măsuri de stimulare a economiei

great-hall-people-beijing-china

China dezvăluie noi măsuri de stimulare a economiei

Beijingul a anunțat noi măsuri de stimulare pentru a doua cea mai mare economie a lumii. Banca centrală a anunţat că va acorda 50 miliarde de yuani ( 7 miliarde de euro) băncilor cu tarife reduse pentru a le permite să re-împrumute bani întreprinderilor mici și agricultorilor – sectoare ale economiei, care se găsesc de obicei în lipsă de numerar.

Banca Populară Chineză (PBOC) nu a comentat condițiile de lichiditate din China, spunând doar că exercitarea de re-creditare a avut ca scop reducerea costurilor de finanțare a firmelor, și că a injectat un record 99.4 miliarde de yuani în economie prin “re creditare “în 2014. Accentul pe părțile vulnerabile ale economiei a fost, de asemenea, puternic susținut de proiectul economic al Chinei, Dezvoltarea și Comisia pentru Reforma Nationala (CNDR), care a declarat că națiunea trebuie să “elibereze potențialul de consum” în acest an.

CNDR mai spune că a aprobat noi proiecte feroviare în valoare de 53,1 miliarde de yuani, ceea ce sugerează că parlamentarii au ţinut socoteala investițiilor cu o scopul de a redresa economia.

http://www.ibtimes.co.uk/china-unveils-fresh-stimulus-renewed-economic-weakness-1483666

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =