China dezvăluie un nou avion invizibil

f23fdc8b8de28d135249a12e0c24cba8

Mai puțini soldați, mai multe avioane de luptă și vase: în cadrul unui program de amploare, China își modernizează în prezent armata. Cu ocazia unui spectacol aviatic ce are loc în orașul Zhuhai din sudul țării, Republica Populară surprinde spectatorii cu noi avioane invizibile.

Forțele aeriene chineze au prezentat fără vreun anunț prealabil două noi avioane invizibile de tip J-20, în cadul unui spectacol aviatic din orașul Zhuhai aflat în sudul țării. Bombardierele întunecate au zburat unul lângă altul pe deasupra capetelor spectatorilor, unul din aparatele de zbor s-a înălțat după două minute drept în sus, după care au dispărut complet. Aeronavele sunt proiectate în așa fel încât pot fi detectate de sistemele radar doar de la o distanță foarte mică.

Armata de eliberare populară se modernizează în prezent prin intermediul unui program ambițios, ce se desfășoară cu mare viteză. Anul trecut președintele chinez Xi Jinping a anunțat faptul că numărul soldaților din Armata de Eliberare Populară va scădea cu 300.000 pentru un total de sub două milioane de militari, iar costurile economisite vor fi utilizate pentru modernizarea echipamentelor tehnice.

Prin aceste avioane de tip J-20 China vrea de asemenea să își demonstreze puterea militară în fața unor vecini de ai săi și în fața Statelor Unite ale Americii.

http://www.n-tv.de/politik/China-enthuellt-neuen-Stealth-Fighter-article18981401.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 63