China este cel mai bun partener al Germaniei

SUA este detronată, iar China a devenit în 2016 cel mai important partener comercial al Germaniei. SUA nu mai prinde nici măcar locul doi. Însă ca și cumpărător de mărfuri germane, americanii sunt neînvinși.

China a devenit în anul 2016 pentru prima dată în istorie cel mai important partener comercial al Germaniei și detronează astfel supremația Statelor Unite. Experții se așteaptă ca Republica Populară să apere această poziție. Având în vedere amenințările lui Donald Trump cu privire la introducerea de taxe vamale, exportatorii germani cer dezvoltarea relațiilor cu China.

Importurile și exporturile între cele două țări au însumat anul trecut aproape 170 de miliarde de euro, reiese din datele Biroului Federal de Statistică. Pe locul doi se află Franța cu 167 de miliarde de euro, iar Statele Unite au alunecat pe poziția a treia cu 165 de miliarde. SUA era în anul 2015 numărul unu pentru germani.

Camera Germană de Comerț și Industrie (DIHK) estimează că, China va urmări să își apere această poziție și în anul următor. Directorul DIHK pentru comerț exterior, Volker Treier, a declarat că această situație se va păstra și pe viitor. Economia chineză crește mai lent ca altădată, dar crește în continuare mai puternic decât multe alte țări. În trimestrul final din 2016 volumele de export au “explodat”, crescând cu 17%.

Asociația de comerț exterior, BGA, cere ca relațiile cu a doua economie a lumii să fie dezvoltate în continuare. Având în vedere planurile protecționiste ale noului președinte american, ne putem aștepta ca relațiile comerciale dintre Germania și China să se dezvolte și în viitor, spune un purtător de cuvânt. După înghețarea negocierilor privind acordul de liber schimb TTIP, este important ca politica comercială a Uniunii Europene să urmărească în mod activ zona asiatică.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-ist-Deutschlands-Nummer-Eins-article19717849.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =