China foloseşte fondul de pensii pentru a ridica piaţa de valori

_85142402_gettyimages-468844858

China foloseşte fondul de pensii pentru a ridica piaţa de valori

Pentru prima dată, China intenționează să permită fondului de pensii de stat să investească în piața de valori, a raportat agenția de știri oficială a țării, Xinhua. Conform noilor norme, fondului îi va fi permis să investească până la 30% din activele sale nete în acțiuni listate pe plan intern.

Fondul de pensii principal al Chinei deține 3.5 trilioane de yuani ( 548 miliarde de dolari),raportează Xinhua. Această mişcare este cea mai recentă încercare a guvernului chinez de a opri scăderea în piața de valori a țării. Fondul va putea să investească nu doar în acțiuni, ci într-o gamă de instrumente de piață, inclusiv instrumente financiare derivate.

Prin creșterea cererii, guvernul speră că vor crește şi preţurile. Acțiunile chineze au scăzut cu 30% de la mijlocul lunii iunie. La începutul acestei luni, banca centrală chineză a devalorizat yuanul, în încercarea de a stimula exporturile. Aceste măsuri vin pe fondul încetinirii creșterii economice în China. În al doilea trimestru al acestui an, economia țării a crescut cu 7%, cel mai lent ritm din ultimii șase ani.

http://www.bbc.com/news/business-34033208

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 9