China îl pune pe lista neagră pe Jia Yueting de la “Faraday Future”

Unul din finanțatorii Faraday Future, Jia Yueting și posibil unul dintre cei mai mari acționari ai companiei, a fost plasat pe lista neagră a Chinei pentru imposibilitatea de a-și achita creditele. Miliardarul chinez în vârstă de 44 de ani, antreprenor în domeniul IT, mare vizionar despre care s-a crezut că va ajunge Steve Jobs al Chinei, se găsește acum într-o situație dificilă, potrivit celor de le New York Times.

Curtea de la Beijing a adăugat numele lui Jia în baza de date oficială cu rău platnici, după ce curtea s-a decis că el datorează aproximativ 73 de milioane de dolari către Ping An Securities, o ramură de investiții a celui de-al doilea cel mai mare asigurator din China. Jia, împreună cu doi directori executivi de la LeEco, o companie controlată tot de către el, sunt probabil cele mai cunoscute nume de pe lista guvernului.

Lista publică se poate găsi la adresa shixin.court.gov.cn și este administrată de Curta Supremă a Chinei. Într-o discuție cu antreprenori locali de la Beijing, jurnaliștii au aflat că lista a fost creată ca parte dintr-un efort guvernamental pentru a umili public persoanele care nu-și plătesc datoriile, în special în perioade în care țara este alimentată de oportunități masive pentru investiții, dar nu își poate plăti datoriile. Baza de date a guvernului este de asemenea parte dintr-un sistem de credit social care va fi folosit în cele din urmă pentru a oferi un scor al cetățenilor, pe baza obiceiurilor de a cheltui, de a-și rambursa datoriile și de a se comporta corespunzător în spațiul public.

Această situație nu dă bine pentru viitorul start-up-ului deținut de Jia la Los Angeles, Faraday Future, care și-a pierdut echipa de conducere. Unul dintre directorii fondatori ai companiei, Richard Kim, care ocupă și funcția de vicepreședinte pentru design, a demisionat luna aceasta din cadrul companiei. Demisia unui om care a condus designul companiei care a dezvoltat mașina electrică FF91, care părea să fie un concept extrem de promițător, a fost văzută ca o lovitură fatală pentru Faraday. Kim a fost doar unul din trei directori fondatori ai Faraday Future care au plecat din companie în ultimele patru luni.

https://www.teslarati.com/china-puts-faraday-futures-jia-yueting-official-blacklist/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 50 =