China, în război cu numele ciudate alese de anumite companii

China a lansat de curând o veritabilă bătălie împotriva numelor considerate fanteziste sau prea lungi alese de anumite companii, precum “Frica de soția mea” și “La ce te uiți așa”, care au apărut în număr mare în această țară, informează joi AFP.

Legal Daily, un cotidian chinez specializat în drept, a publicat o listă amuzantă a companiilor care și-au ales nume bizare în dialectul mandarin, precum “Soția mea este cea mai grasă” (comerț electronic) și “Cauți zgomote” (internet).

Același cotidian a citat și exemplul numelui bizar ales de un producător de prezervative, pentru care “lungimea”, în mod evident, contează: “Un grup de oameni tineri cu visuri și care cred că pot să creeze miracolele vieții sub îndrumarea unchiului Niu”.

Administrația de Stat pentru Industrie și Comerț a implementat noi restricții în această chestiune în luna august, interzicând, de asemenea, numele alese de companii care pot fi considerate insultătoare, rasiste sau cu conotații politice și religioase.

În același registru, președintele chinez Xi Jinping a lansat un apel public în 2014 prin care a îndemnat societatea civilă să oprească avântul “arhitecturilor bizare și grotești”, într-o țară în care în ultimii ani s-au înmulțit clădirile cu un design ciudat, considerate “curiozități urbane”.

Printre ele se numără sediul futurist al televiziunii publice (CCTV) din Beijing, care a declanșat în momentul construirii sale un val de sarcasme și ironii. Forma clădirii i-a adus porecla “Marele Pantalon”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 8