China încearcă să liniștească G20 cu privire la economia sa

_88456862_aqn6bthl

China a căutat să asigure miniștrii de finanțe la nivel mondial cu privire la starea de incetinire a economiei sale, la reuniunea G20 aflata în curs de desfășurare în Shanghai. Ministrul chinez al finanțelor Lou Jiwei a declarat că țara ar putea aborda presiunile cu care se confruntă în prezent.

Separat, Guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, a declarat că este preocupat de mișcările unor bănci centrale pentru a încerca să stimuleze creșterea prin utilizarea ratelor negative.

G20 include miniștrii de finanțe din cele mai mari economii ale lumii. Pe baza produsului intern brut, G20 acoperă 86% din economia mondială, reprezintă două treimi din populația lumii și 75% din comerțul mondial.

Economia Chinei, a doua cea mai mare din lume, a crescut cu cel mai mai lent ritm din ultimii 25 de ani, deoarece acesta încearcă să iasă dintr-o națiune condusă de export pentru a se baza pe una condusă de consum și servicii. Încetinirea ritmului de creștere în economia Chinei a creat o incertitudine considerabilă pe piețele financiare și a dus la scăderea bruscă a prețurilor materiilor prime.

http://www.bbc.com/news/business-35666301

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 28