China înjumătățește taxele auto

74aa478939b34e614da47ce03017dec7

China înjumătățește taxele auto

Guvernul de la Beijing introduce o pârghie enormă: din luna octombrie vor exista stimulente fiscale masive pentru mașinile mici din întreaga țară. Măsurile vor stimula vânzările de mașini din China. Producătorii germani de automobile precum Volkswagen sunt de așteptat să profite de pe urma lor.

Prin măsuri energice conducătorii eocnomiei chineze vor să scoată din stagnare piața auto autohtonă. Guvernul comunist al Marelui Regat aduce în discuție reduceri liniare de impozite.

Măsurile au ca scop principal promovarea vânzării de vehicule mici, care prezintă de asemenea emisii reduse de noxe. China a înjumătățit taxa la vânzarea vehiculelor, în cazul în care motorul oferă sub 1,6 litri capacitate cilindrică.

Pentru trezoreria statului vor exista pierderi serioase: segmentul în cauză reprezintă în Republica Populară peste două treimi din întregul pieței. Noile stimulente fiscale se aplică din luna octombrie și vor fi implementate inițial până la sfârșitul anului 2016.

Iar pe burse acest pas a asigurat o bună dezvoltare: acțiunile ofertanților chinezi s-au scumpit semnificativ. În Shanghai, spre exemplu, acțiunile de la Great Wall Motor au crescut cu un procent sănătos de opt la sută. În Hongkong hârtiile de valoare ale BMW-Partners Brilliance s-au scumpit cu 7,5%.

Dacă constructorii auto germani pot profita de aceste măsuri, acest lucru este încă neclar. Mari succese au fost sărbătorite de producători precum Audi, Daimler sau BMW pe piața chineză, dar cu modelele lor premium, care nu fac obiectul măsurilor guvernamentale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-halbiert-Auto-Steuern-article16039506.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2