China înregistrează mai puține automobile vândute

Rata de creștere anormală înregistrată în anul 2016 în privința vânzărilor auto din China nu va mai fi atinsă prea curând. Industria auto locală prezintă acum date mai puțin surprinzătoare. Luna ianuarie este doar un indiciu pentru ce urmează.

Piața auto chineză a demarat în anul 2017 cu un duș rece pus pe seama faptului că sărbătorile naționale au căzut mai devreme anul acesta, iar taxa pe valoare adăugată a fost majorată. În total luna trecută au fost vândute 2,218 milioane de automobile personale pe cea mai mare piață auto din lume, după cum a anunțat China Association of Automobile Manufacturers. Această cifră reprezintă o scădere cu 1,1% față de anul precedent.

Vânzările totale de vehicule au crescut cu 0,2% la 2,52 milioane, determinate de o cerere puternică pentru camioane și alte vehicule utilitare, a căror vânzări au crescut cu 11,3% la 301.000 de exemplare.

Piața chineză a doborât anul trecut orice record: s-au vândut peste 24 de milioane de automobile și astfel cu 15% mai mult ca și în 2015. Vânzările au urcat brusc după ce guvernul a redus la jumătate taxa pe valoare adăugată aplicată automobilelor cu motoare de până la 1,6L.

TVA-ul pentru automobile a fost majorat din nou la 7,5% la începutul acestui an și va crește la 10% până în 2018. Acest lucru determină îngrijorare cu privire la cererea pentru automobile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-verzeichnet-weniger-Pkw-Verkaeufe-article19699877.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8