China instalează două noi centrale eoliene pe oră, soarele și vântul depășesc cărbunele

fcc5950cc89f1bdd2a94ec2f05ae2403

În China se instalează două noi centrale eoliene pe oră. Gigantul stat comunist face parte dintre pionierii energiei regenerabile. Iar ponderea acestor noi tehnologii de producție a energiei electrice crește mai rapid decât era de așteptat.

Creșterea rapidă a ponderii energiilor regenerabile depășește așteptările experților. Doar în China s-au instalat în anul 2015 câte două turbine eoliene în fiecare oră, raportează Agenția Internațională de Energie (IEA). La nivel mondial în fiecare zi sunt montate jumătate de milion de panouri solare.

Agenția estimează că astfel că până în anul 2021 afacerile cu energii regenerabile vor crește cu 13% în fiecare an comparativ cu cel precedent. Cota din totalul furnizării de energie va crește până atunci de la 23% la 28%.

Anul 2015 a fost un an record potrivit datelor IEA. Este pentru prima dată când jumătate din noua capacitate electrică nou instalată a fost pe bază de energii regenerabile, în special energie solară și eoliană. Este de asemenea pentru prima dată când energiile regenerabile au depășit cărbunele ca cea mai mare sursă de energie, în funcție de capacitatea instalată. În anul 2015 s-au produs 153 de gigawați de energie din surse durabile, 40% din volum doar în China.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wind-und-Sonne-ueberholen-Kohle-article18930376.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =