CHINA INTERVINE

  • AP0902120948-1Guvernul chinez intervine

Economia chineză se află într-o situație dificilă. Iar o recesiune în China ar putea efecte adverse peste tot în lume. Conducerea de la Beijing a luat deja bani și dorește, printre altele, să investească în infrastructură.

 

Conducerea chineză începe să crească cheltuielile guvernamentale. Cu aceste impulsuri selective guvernul dorește să împiedice transformarea acestei situații de slăbiciune a economiei chineze într-o recesiune reală. Cu calm guvernul a luat unele măsuri pentru a opri scăderea economică. Prin urmare, va investi în infrastructură pentru a facilita accesul la capital al companiilor.

 

O consolidare a creșterii economice în Republica Populară CHINA,  are implicații atât pentru țară cât și pentru întreaga economie globală. O economie slabă ar compromite obiectivul principal al guvernului de la Beijing și anume crearea de locuri de muncă. Reformele planificate în economia chineză ar fi și ele în pericol, reforme precum reabilitarea companiilor de stat și liberalizarea dobânzilor.

 

Pentru partenerii comerciali ai Chinei o recesiune în cea de-a doua mare economie a lumii ar însemna de asemenea, o recesiune și pentru țara lor de origine. China este una dintre principalele destinații pentru exporturile de materii prime din Asia și America Latină, pentru bunuri de capital din SUA sau Europa precum și pentru produsele electronice din Japonia. JP Morgan estimează că o reducere a creșterii economice din China cu un punct procentual se traduce într-o pierdere economică cu 0,35 puncte procentual în restul lumii.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Regierung-greift-ein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =