China interzice fumatul în locurile publice

china-smoking-ban-beijing

China interzice fumatul în locurile publice

Interdicţia fumatului în locurile publice a intrat în vigoare în capitala chineză Beijing. Cei care nu țin seama de reguli vor fi numiţi și făcuţi de rușine de către autorități, şi se vor putea confrunta şi cu o amendă de până la 10.000 de yuani (1.050 de lire sterline, 1.600 dolari).

Legea interzice fumatul în interior și în locuri publice, cum ar fi restaurante, birouri, școli și în unele zone din aer liber. Unităţilor care nu vor respecta legea, le va fi luată licenţa. Deși China are deja reguli stricte care reglementează fumatul, s-au dovedit a fi ineficiente.

Se estimeaza ca există peste 300 de milioane de fumatori, aproape o treime din fumatorii din întreaga lume, în China, cel mai mare consumator de tutun din lume. În plus, aproape 740 milioane de indivizi sunt expuşi anual fumatului pasiv.

Statisticile oficiale sugerează că aproximativ un milion de oameni mor in China din cauza bolilor legate de fumat, o rata de deces de 3.000 în fiecare zi. Avocații anti-tutun au salutat interzicerea dar rămân sceptici punerii sale în aplicare.

http://www.ibtimes.co.uk/china-beijing-public-smoking-ban-comes-into-force-1503791

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 9