China interzice IPO-urile de monede virtuale

Companiile aleg tot mai mult să promoveze capitalul în forme virtuale prin intermediul unor așa-numite Initial Coin Offerings. China interzice aceste tranzacții și pune astfel un obstacol în calea dezvoltării Bitcoin.

China a pus un stăvilar în calea creșterii accelerate a monedelor virtuale. Autoritățile de supraveghere din țară interzic așa-numitele Initial Coin Offerings (ICO) care, la fel ca și Initial Public Offering (IPO), sunt similare listării la bursă a unei companii, deci un procedeu prin care pot fi capitalizate. Acestea reprezintă un tip de finanțare publică ilegală, care este asociată cu activități ilegale, precum fraude sau sisteme piramidale, se spune într-o declarație a băncii centrale chineze.

Cursul monedelor virtuale, care sunt utilizate tot mai mult la ICO-uri, au suferit scăderi după acest anunț. De departe cea mai valoroasă monedă virtuală din lume, Bitcoin, a pierdut pe platforma comercială BitStamp peste șapte procente pentru un total de 4286 de dolari. Companiile pot să utilizeze ICO-uri pentru a genera capital. Aceste variante de crowdfunding sunt preferate în special în China, dar și în SUA. De asemenea, este parțial neclar la ce fel de valori pot să se aștepte investitorii. Regulile pentru protecția investitorilor la listările convenționale la bursă nu sunt adesea transpuse și monedelor virtuale. În Germania, spre exemplu, nu au existat până acum procedee de ICO.

Ei creează prin intermediul Blockchain o monedă proprie, pe care investitorii o schimbă apoi de regulă pentru Bitcoin. În acest fel cei ce listează la bursă nu primesc acțiuni, ci așa-numite Token-uri, care sunt comercializate pe anumite platforme speciale pentru monede virtuale. În China ICO-urile sunt extrem de populare, acolo au existat, potrivit unui studiu, un număr de 65 de asemenea plasamente doar în acest an, cu un volum total de 2,62 miliarde de yuan (aproximativ 330 de milioane de euro).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-verbietet-Krypto-Boersengaenge-article20016431.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + = 11