CHINA INTRA PUTERNIC CU INVESTITII IN GUINEEA

_48531319_simandou_rdax

Rio Tinto şi Chinalco au semnat un contract de 20 de miliarde de dolari
Rio Tinto, Chinalco și International Finance Corporation au semnat un acord pentru a dezvolta depozitele de minereu de fier din Guineea. Proiectul Simandou, care a fost amânat ani de zile, ar fi cel mai mare proiect de minereu de fier și infrastructură dezvoltată în Africa, au declarat firmele.Proiectul de investiții oferă 20 de miliarde de dolari suport legal și financiar pentru proiect.

Proiectull va merge acum în Adunarea Națională din Guineea pentru ratificare. Dacă va fi ratificat, cele trei partide au declarat că vor finaliza un studiu de fezabilitate, inclusiv cronologia și costurile, în termen de aproximativ un an. Președintele Republicii Guineea, Alpha Conde a declarat : ” Cu investiții masive de infrastructură, acest proiect este de o importanță critică pentru oamenii din Guineea”.
Precum exploatarea de minereu de fier, cei trei parteneri au declarat că au lucrat împreună sa gaseasca fonduri pentru a construi o cale ferată de 650 km și un port de apă adâncă pentru a transporta roci și minerale. Aceştia au declarat ca proiectul a avut potențialul de a dubla PIB-ul Guineei și de a crea 45.000 de locuri de muncă.
Rio Tinto va avea o participatie de 46,6% din proiect, Chinalco 41,3 % , Guineea 7,5 %, iar IFC 4,6% . Rio a acordat prima, concesiiunile pentru Simandou în urmă cu aproape 10 ani, dar a fost forțată să renunțe la cele din partea de nord a gamei de dealuri în 2008. Luna trecuta, permisele BSGR au fost anulate de către guvernul din Guineea, deschizând calea pentru acordul între Rio și Chinalco.

http://www.bbc.com/news/business-27586508

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =