China introduce noi reguli

imago-st-0827-19240002-65556736

China introduce noi reguli

Banca Centrală a Chinei se luptă cu presiunea devalorizării yuan-ului. De la mijlocul lunii octombrie băncile vor trebui să depună o cincime din vânzările de așa-numite forward-uri valutare la Banca Centrală.

Banca Centrală a Chinei vrea să diminueze presiunea de devalorizare asupra monedei naționale yuan. De aceea Banca Populară a Chinei introduce noi reguli pentru tranzacțiile valutare la termen.

De la data de 15 octombrie băncile din China care cumpără și vând așa numitele forward-uri valutare pentru clienții lor vor fi nevoite să depună 20% din vânzările lor la PBoC. Asta reise dintr-un anunț al Băncii Centrale cu privire la afacerile bancare, citate de Wall Street Journal. Aceste depozite vor fi păstrate cu o dobândă zero și înghețate timp de un an de zile. Cu această nouă dispoziție PBoC vrea să evite riscurile financiare macroeconomice, se mai spune în anunț.

Investitorii ocolesc yuan-ul așteptându-se la o nouă devalorizare, după ce Bejingul a devalorizat surprinzător moneda pe data de 11 august 2015. În Hongkong, unde yuan-ul este comercializat în așa-numitul comerț off-shore, moneda este în prezent taxată cu o reducere de un procent față de valoarea sa continentală, unde comerțul de valute este controlat de Banca Centrală.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-fuehrt-neue-Regeln-ein-article15834446.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 4