China investește 56 de miliarde de euro în Africa

 

ff38360b1824262eeae18036847318a3
China își dezvoltă succesiv cooperările economice cu țările de pe continentul african. Țara promite miliarde pentru modernizare și infrastructură. Țara își întărește astfel și propria poziție.

Președintele chinze Xi Jinping a promis țărilor africane un ajutor de dezvoltare pentru următorii trei ani în valoare de 56 de miliarde de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru a soluționa cele mai mari trei probleme de capacitate ale continentului, a spsus Xi în timpul forumului pentru cooperare între China și Africa, ce a avut loc la Johannesburg. Acestea se referă la infrastructura insuficientă, precum și lipsa forței de muncă adecvat instruite în anumite țări de pe continent.

Planul bazat pe „încredere reciprocă” cuprinde proiecte de industrializare, modernizare a agriculturii, precum și formare a peste 200.000 de angajați, a spus Xi în fața a numeroși președinți africani, care au luat parte la conferință.

China se va implica în sectoarele feroviar, transporturi, aviație, porturi, energie electrică și telecomunicații pentru dezvoltarea Africii. China va sprijini companiile autohtone să investească în Africa.

Cu două zile înainte Xi a încheiat în cadrul unei vizite în Africa de Sud un acord de cooperare de aproximativ 6,1 miliarde de euro cu președintele Jacob Zuma. China și-a sporit influența economică și în consecință și cea politică pe continent în ultimii ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-investiert-56-Milliarden-Euro-in-Afrika-article16501331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 11