China investește miliarde în Argentina

RTR4XVYC 

Economia Argentinei va fi pusă din nou pe picioare. În sectorul energetic sudamericanii au de partea lor chinezii. Beijingul vrea să investească acolo mai multe miliarde de dolari.

China pornește într-o ofensivă economică în America de Sud și dorește să investească 25 de miliarde de dolari în Argentina. Țara va deveni cel mai important partener în probleme de energie, spune ambasadorul de la Beijing, Diego Guela, pentru agenția de știri Télam. Multe dintre proiecte sunt deja planificate și provin din acorduri cu guvernul președintelui Cristina Fernández de Kirchner.

China planifică, construirea unor hidrocentrale în Argentina, dar și două centrale atomice, alte firme chineze având deja discuții pentru demararea unor proiecte feroviare și de infrastructură a transporturilor. Toate proiectele deja demarate sau în curs de planificare sunt estimate la suma totală de 25 de miliarde de dolari.

De ani de zile influența chineză în Brazilia, Venezuela sau Bolivia crește, tot mai mult capital chinez fiind investit în aceste țări. Sub conducerea noului președinte liberal al Argentinei, Mauricio Macri, chiar și Uniunea Europeană se orientează către noi oportunități de investiții în cea mai mare economie din America de Sud, concerne germane precum Siemens văd aici un mare potențial.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-investiert-Milliarden-in-Argentinien-article18311726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 46