China îşi revine economic

_76289461_130983105

China îşi revine economic
Economia Chinei dă semne că îşi revine, în al doilea trimestru –aprilie-iunie, rezultând că stimularea guvernului a început să dea roade. A doua cea mai mare economie a lumii a crescut cu 7,5%, faţă de anul trecut, de la o creștere de 7,4% în trimestrul anterior.

Alte date publicate miercuri, au arătat că vânzările cu amănuntul și producţia, de asemenea, au crescut în luna iunie. Datele arată că, seria de măsuri luate de guvernul chinez în ultimele luni pentru a ajuta la stimularea creșterii economice, au început să aibă un impact.
“Rezultatul este foarte bun și prezinta economia și-a revenit foarte bine în al doilea trimestru”, a declarat Dariusz Kowalczyk, un economist senior la Credit Agricole în Hong Kong.

După ani de expansiune solidă, rata de creștere economică a Chinei a încetinit în ultima vreme, în mare parte din cauza unei cereri reduse pentru exporturile sale de pe piețele cheie. Determinată de încetinirea ritmului de creștere, China a incercat sa stimuleze consumul intern pentru a susține expansiunea și, de asemenea, să reechilibreze modelul de creștere.
http://www.bbc.com/news/business-28305184

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 77