CHINA IN JOS?

  • 2014-01-28T122338Z-1355245127-GM1EA1S1IDJ01-RTRMADP-3-CHINAChina amenințată de o aterizare forțată?

Economia Chinei este dependentă de credite. Dar este greu de găsit un nou impuls pentru a doua cea mai mare economie a lumii. Conducerea trebuie să prezinte Congresului Popular noi planuri și de asemenea, soluții pentru balonul imobiliar și problemele din sectorul financiar.

 

China are nevoie să găsească un echilibru între reformele necesare și să găsească calea spre o creștere stabilă și susținută. La reuniunea din acest an a Congresului Popular, primul ministru Li Keqiang va stabili o țintă de creștere de 7,0% sau 7,5% pentru anul 2014. Noul prim-ministru a oferit o previzualizare a informațiilor a planurilor sale, declarând că economia lor se confruntă cu o serie de probleme profunde și strucurale. Întâlnirea va avea loc miercuri și vor fi prezenți aproximativ 3000 de delegați. Premierul a avertizat că nu poate exista dezvoltare durabilă fără transformare economică.

 

Deci reforme, dar cum? Cea de-a doua mare economie a lumii are nevoie de investiții în infrastructură și de credite ieftine pentru a-și putea reduce dependența de export. Forțele pieței stau în reformele planificate, care vor juca un rol diferit în funcție de al treilea congress al partidului din luna noiembrie. Iar puterea statului nu va fi limitată. Nu este de mirare. Deoarece profiturile firmelor monopoliste sunt foarte mari. De asemenea, ele servesc pentru a ghida punerea în aplicare a politicilor de stat și sunt o parte importantă a ierarhiei de la putere, pentru ca aceasta să nu poată fi răsturnată cu ușurință.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Droht-China-eine-harte-Landung-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 35