CHINA LIDER IN AUR

  • 20090408_china_gold_salesjpgChina, liderul cererii de aur

Timp de zeci de ani subcontinentul indian a fost cel mai mare consumator de aur din lume. Dar acele vremuri au trecut. China depășește India. Clasa de mijloc este în creștere și la fel este și prosperitatea populației, ce determină și o creștere a cererii de aur.

China este pentru prima dată țara cu cea mai mare cerere de aur și surclasează, astfel, India. Indiferent că este vorba despre bijuterii, monede sau lingouri, cererea din China a ajuns anul trecut la un nivel record, de 1065,8 tone. Cantitatea cerută pe piață reprezintă o cantitate mai mare cu 32% față  de anul 2012, după cum a anunțat asociația celor mai mari producători de aur, la Londra.

Probabil alte 300 de tone de aur din lanțul de aprovizionare chinez nu au fost capturate în datele statistice, conform anunțului World Gold Council. Astfel încât cererea de aur în Repubulica Populară ar putea trece lejer de 1400 de tone. În India, în anul 2013 s-au cerut 974,8 tone de aur. Președintele acestei asociații, Marcus Grubb a declarat că este pentru prima dată când China ocupă prima poziție.

Organizația a început să colecteze date despre piața metalelor prețioase doar în urmă cu 20 de ani, dar India a fost mereu cea mai importantă piață, încă din anii 1950-1960.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 19 = 21