China, lider mondial în energii regenerabile

a7e0baa07e8ff0da00b5445ff143f660

China investește tot mai mulți bani în energii regenerabile. Republica Populară își asigură o bună parte dintr-o piață în creștere, prin intermediul investițiilor din țări străine. SUA este în continuare în declin.

Printr-o creștere masivă a investițiilor sale străine, China a devenit anul trecut lider mondial în domeniul energiilor regenerabile. Republica Populară și-a majorat cu 60% investițiile străine din domeniu, până la o valoare record de 32 de miliarde de dolari americani, se spune într-un raport, care a fost publicat de către Institutul pentru Economie Energetică și Analiză Financiară (IEEFA). China deține între timp cinci din cei mai mari șase producători de echipamente solare din lume.

În cazul investițiilor locale în energii regenerabile, China era deja lider mondial în lume. Republica Populară a investit peste o sută de miliarde de dolari în dezvoltarea soluțiilor de exploatare a energiei solare și eoliene, precum și hidroenergia, precum și în industriile adiacente, raportează serviciul financiar Bloomberg New Energy Finance. Suma totală este de două ori mai mare decât au investit americanii în oportunități din străinătate.

SUA pierde tot mai mult teren în favoarea chinezilor și nu reușesc să își asigure o marjă confortabilă pe această piață a energiilor regenerabile, ce prezintă un potențial enorm, explică directorul IEEFA, Tim Buckley. Anunțul guvernului format de noul președinte american, Donald Trump, de a se orienta din nou mai mult către combustibili fosili, nu aduce perspective favorabile pentru SUA în acest domeniu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-steigt-zum-Weltmarktfuehrer-auf-article19496136.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4