China nu poate opri minarea de Bitcoin

 
Comerțul cu Bitcoin nu mai este posibil în China începând cu luna septembrie a anului trecut, dar creearea de monede virtuale nu poate fi oprită de guvern. Statul vrea să reglementeze așa-numita activitate de “mining”, dar băncii centrale îi lipsesc instrumentele necesare.

În dezbaterea privind intervenția statului chinez în producția locală a controversatei monede Bitcoin, banca centrală nu se simte direct responsabilă, spun insiderii. În cadrul unei întâlniri ce a avut loc la finalul lunii decembrie cu supraveghetori financiari ai mediului online, angajați de statul chinez, banca centrală a declarat că nu poate influența direct activitățile de mining, care consumă cantități impresionante de energie. Cu toate acestea, este posibil ca autorităților locale să li se ceară acest lucru, spune informatorul, care a dorit să rămână anonim.

China este un paradis al activităților de mining. Afacerile cu producția controversatei monede digitale sunt considerate o lacună care ocolește controalele de capital. Bitcoin este obținut în centre de date aplicând formule matematice complete, cu ajutorul unor computere relativ ieftine. Mulți mineri de Bitcoin se relochează în Republica Populară datorită prețurilor reduse la energie.

Cu toate acestea, comerțul cu Bitcoin nu mai este posibil în Republica Populară. Bursele de monede virtuale cu sediul la Beijing au fost închise în luna septembrie. Guvernul chinez vrea să limiteze riscurile financiare pe care le implică această piață foarte volatilă și cu creștere rapidă prin limitarea accesului. La reuniunea grupului financiar condus de guvern, banca centrală a subliniat, spun insiderii, că dezvoltarea mineritului de Bitcoin va fi de asemenea limitat.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/China-kann-Bitcoin-Mining-nicht-stoppen-article20212450.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 30