China oprește comerțul cu fildeș

 

70% din fildeșul comercializat la nivel mondial ajunge în China, care este de fapt principalul motiv pentru care braconierii de elefanți au de lucru. Acum autoritățile de la Beijing introduc în cele din urmă o interdicție efectivă asupra comercializării – iar WWF vorbește despre un pas istoric.

În ultima zi a anului 2017 China a introdus o interdicție anunțată de multă vreme cu privire la comerțul cu fildeș. Cu 12 luni în urmă, Consiliul de Stat al Republicii Populare a decis să oprească prelucrarea și comercializarea colților de elefant și a produselor asociate.

Organizația de mediu WWF (World Wide Fund For Nature) salută decizia și o cataloghează ca fiind un pas istoric: China este de departe cea mai importantă piață pentru fildeș. Iar pe lângă altele, fildeșul legal este oferit la vânzare și din origini ilegale, provenind de la elefanți vânați ilegal în sălbăticie. Dacă se va reuși reducerea semnificativă a cererii, atunci acest lucru reprezintă un pas important pentru protecția elefanților, spune Katharina Trump, expert în domeniul criminalității speciilor sălbatice de animale în cadrul WWF Germania. În fiecare an în Africa sunt braconate peste 20.000 de animale, pentru recoltarea colților.

În luna iulie a anului trecut, autoritățile din Hong Kong au capturat peste șapte tone de fildeș provevind de la animale sălbatice. Aceasta reprezintă cea mai mare captură efectuată vreodată. Potrivit înregistrărilor de la IFAW (Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor), în anul 2017 peste 23 de tone de fildeș ilegal au fost confiscate de autorități, față de 21,5 tone în anul 2016.

https://www.n-tv.de/wissen/China-stoppt-Handel-mit-Elfenbein-article20206284.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 20