China pornește slab în noul an

AP-250105926742Starea de spirit din economia chineză este sumbră. Industria a scăzut surprinzător de puternic în luna ianuarie. Guvernul își va reduce în continuare obiectivul de creștere. Economiștii cer contramăsuri agresive.

Industria chineză nu a reușit să își atingă obiectivul de creștere pentru prima lună a anului 2016. Indexul oficial de achiziții al managerilor (PMI) pentru acest sector a scăzut în luna ianuarie surprinzător de puternic și nu a mai fost atât de slab de trei ani și jumătate.

Chiar și indexul grupului media Caixin, care evaluează mai cu seamă sectorul privat, a arătat o scădere a industriei.

Indexul oficial de achiziții al managerilor a scăzut la 49,4 și astfel la cel mai scăzut nivel din august 2012 și până în prezent. PMI de la Caixin a fost la 48,4 puncte și astfel pentru a unsprezecea lună sub pragul critic de 50 de puncte. Important indicator timpuriu, acesta s-a îmbunătățit doar ușor din luna decembrie 2015, când a fost 48,2 puncte. Sub pragul de 50 de puncte analiștii estimează reduceri ale activității industriale.

Cei mai recenți indicatori macroeconomici arată că economia rătăcește în continuare, iar eforturile de a reduce supraproducția dau acum în sfârșit roade, spune economistul-șef de la Caixin, He Fan. În special declinul lent al noilor comenzi a redus moderat indexul. Agenția oficială de știri Xinhua a raportat în ultimele săptămâni că reducere planificată a industriei oțelului ar putea costa până la 400.000 de joburi. Chiar și indicii recent prezentați arată că, companiile dau afară oameni pentru că cererea autohtonă și cea din străinătate rămân slabe.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-startet-schlecht-ins-neue-Jahr-article16899726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =