China prezintă scuze pentru crash

61064141

China prezintă scuze pentru crash

Bursele se prăbușesc și există un anumit jurnalist care poartă vina pentru acest lucru. Cel puțin aceasta este povestea guvernului chinez. Wang Xiaolu s-a bucurat chiar și de anumite beneficii, raportează revista Caijing.

Un jurnalist financiar ar fi mărturisit că prin rapoartele sale din presă ar fi provocat turbulențele de pe bursele chineze. Wang Xiaolu a mărturisit pentru ziarul Caijing că informațiile false distribuite de el ar fi condus la panică și neliniște pe piețele de acțiuni, iar încrederea investitorilor ar fi fost grav subminată, raportează agenția de știri Xinhua.

Astfel Wang ar fi cauzat mari pierderi statului și investitorilor, raportează Xinhua în continuare. Televiziunea de stat CCTV l-a arătat pe Wang, care și-a cerut scuze în fața camerei. Acesta a declarat că regretă difuzarea și distribuirea unui raport care a condus la o manipulare atât de puternică a pieței într-o perioadă atât de sensibilă. Acesta a mai adăugat că regretă că a provocat pierderi atât de mari țării sale și investitorilor de pe burse. Și că îi pare foarte rău.

Jurnalistul a fost arestat după recenta prăbușire bursieră sub acuzația de răspândire de informații false. El a scris într-un articol din luna iulie că autoritatea de supraveghere financiară CSRC verifică posibilitatea de retragere a fondurilor de stat de pe piața financiară. Autoritatea a negat prompt raportul și l-a descris ca fiind iresponsabil. Cunoscuta revistă de afaceri Caijing a apărat pe pagina ei web dreptul jurnaliștilor de a publica informații pe care le consideră adevărate și fiind relevante.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-praesentiert-Schuldigen-fuer-Crash-article15825821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 10