China reduce 1,8 milioane de joburi

66280538

Beijingul reacționează la slaba conjunctură și dă afară 1,8 milioane de angajați. Cea mai puternic afectată este industria de cărbune: acolo au fost reduse 1,3 milioane de joburi. Guvernul planifică costuri suplimentare de 15 miliarde de euro pentru restructurare.

China vrea să se lupte cu supracapacitatea din industria cărbunelui și oțelului și reduce 1,8 milioane de joburi. Ceea ce corespunde unei ponderi de 15 % din totalul angajaților din domeniu. Iar această decizie se va dovedi extrem de dificil de implementat, spune ministrul pentru forța muncii și securitate socială, Yin Weimin, la Beijing. Dar acesta este încrezător în decizie, refuzând însă să precizeze și un calendar de aplicare.

În industria cărbunelui din China vor fi eliminate 1,8 milioane de locuri de muncă. Guvernul de la Beijing vrea ca în următorii trei până la cinci ani să reducă din capacitatea de producție a cărbunelui cu fix 500 de milioane de tone. Conjunctura va pune o mare presiune descendentă, spune Yin. Unele companii se descurcă greu cu producția și funcționarea, ceea ce duce la ocuparea neadecvată a forței de muncă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-baut-1-8-Millionen-Stellen-ab-article17101971.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5