China reduce din cota de automobile electrice, la presiunea nemților cu teama de a fi exilați

Cota de producție pentru automobile electrice în China le dă de câteva luni de zile fiori constructorilor germani de automobile. Acum Ministrul de Externe Sigmar Gabrel declară în cadrul unei vizite la Beijing că regulile trebuie schimbate.

China este pregătită, potrivit datelor Ministrului German de Externe, Sigmar Gabriel, să reducă din cota de automobile electrice impusă pe plan național și temută de constructorii germani. Vizita are legătură cu păstrarea acordului privind electromobilitate, a spus politicianul SPD la începutul vizitei sale de la Beijing. Inițial, guvernul Chinei a planificat să introducă, începând de anul viitor o cotă de producție strictă pentru mașinile cu propulsie alternativă.

Până la opt procente din toate mașinile vândute în China vor trebui să aibe motoare hibrid sau complet electrice. Pentru nerespectarea sancțiunilor sunt avute în vedere sancțiuni. Încă este neclar, la fel ca și până acum, ce prevede atenuarea legii din prezent. În discuție este luată și o amânare a introducerii legii cu un an de zile și impunerea unei cote mai reduse. Astfel că producători majori de pe piața chineză, precum Daimler, BMW sau Volkswagen vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și îmbunătăți paleta de modele cu propulsie electrică.

Pentru că producătorii germani se temeau că vor fi exilați de pe cea mai importantă piață auto din lume, guvernul federal german a intervenit și a început să negocieze cu partea chineză. Chiar și constructorii auto chinezi au avertizat că, cota propusă de Beijing este mult prea ambițioasă în forma actuală. Beijingul speră ca prin această cotă să promoveze și mai mult achiziția de automobile electrice.

Subvențiile de stat pentru cumpărarea de automobile electrice au transformat China în cea mai mare piață din lume pentru acest segment de piață. Peste o jumătate de milion de mașini cu propulsie alternativă s-au aflat până la sfârșitul anului trecut pe șoselele chineze.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-lockert-E-Auto-Quote-article19857417.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2