China reduce taxele de import pentru stimularea cererii de consum

_83209120_gucci

China reduce taxele de import pentru stimularea cererii de consum

China va reduce impozitele de import pentru bunurile de larg consum cu mai mult de 50%, în încercarea de a stimula cheltuielile de consum. Tarifele mari pentru bunurile importate au determinat unii consumatori chinezi să cumpere din străinătate sau prin intermediul agenților.

Prin reducerea taxelor, China ar putea spera să aducă o parte din cheltuielile de consum acasă.
Guvernul este deosebit de dornic să promoveze cererea internă deoarece țara este în creștere, de la cea mai lentă rată din 2009.

Reducerea tarifelor este o “măsură importantă pentru a crea o creștere stabilă și a impulosiona reforma structurală”, a declarat Ministerul de Finanțe. De la 1 iunie tarifele pentru îmbrăcămintea în stil occidental vor fi reduse la 7 sau 10%, de la 14-23%.

Tarifele de import pentru produsele de ingrijire a pielii vor scădea de la 5% la 2%. Cu toate acestea, nu doar impozitele pe importuri, conduc la creșterea prețurilor bunurilor de consum importate din China, TVA-ul și alte taxe joacă şi acestea un rol. Analistii spun că, chinezii plătesc în jur de 20% mai mult pentru produse de lux decât europenii.

http://www.bbc.com/news/business-32873399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9