China reprezintă o amenințare pentru creșterea la nivel mondial

_85340790_gettyimages-474177460

China reprezintă o amenințare pentru creșterea la nivel mondial, avertizează FMI

Cresterea lenta a Chinei și a pietelor de capital reprezintă o amenințare pentru creșterea economică la nivel mondial, a avertizat Fondul Monetar International. Încetinirea Chinei pare să aibă repercusiuni mai mari pentru alte țări decât ar fi fost de așteptat, a spus FMI. Problemele din China au scazut prețurile mărfurilor, cum ar fi uleiul si cuprul .

Caderile au lovit în special exportatorii de mărfuri, cum ar fi Brazilia și Rusia. Avertizarea FMI vine înaintea unei reuniuni a miniștrilor de finanțe ai G20 cu bancherii centrali la Ankara vineri și sâmbătă.

FMI crede că problemele ar putea duce la o “prognoză mult mai slaba” de creștere la nivel mondial. Cu toatea cestea, fondul încă se așteaptă ca economia global să se extindă cu 3,3% în acest an, ușor mai scăzuta decât 3,4% în 2014. Pentru SUA se estimează o creştere de 2,5%, de la 2,4% în 2014, zona euro ar trebui să se extindă cu 1,5%, aproape dublu fata de 0,8% anul trecut, în timp ce China ar trebui să se extindă cu 6,8%, în scădere de la 7,4%.

FMI a cerut Chinei să păstrezere forma economica în ciuda recentelor caderi în piețele de capital de pe continent. Bursele de valori din China au fost în scădere de la jumătatea lunii iunie, iar guvernul a devalorizat în mod neașteptat yuanul pe 11 august. Mulți au crezut ca mișcarea a fost o încercare de a face exporturile chineze mai competitive.

http://www.bbc.com/news/business-34136747

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 6