CHINA SE OPUNE VEHEMENT ALIANTEI DE TRANSPORT MARITIM EUROPEAN

_75604713_maerskcontainerdpa

China respinge alianță de transport maritim între firmele europene
Într-o decizie surpriza, China, a blocat marţi, o alianță între cei trei mari operatori maritimi din lume, inclusiv din Danemarca, AP Moeller-Maersk, citând un impact negativ asupra concurenței.
Alianța ar fi facut echipa: Maersk din Danemarca, Mediterranean Shipping Company (MSC) din Elveția și CMA CGM din Franța, în așa-numita reţea P3, care a fost anunțată în luna iunie a anului trecut. Scopul prevedea reducerea costurile pe rutele Asia-Europa, trans-atlantice și trans-Pacific, prin crearea unui sistem similar cu acordul între companiile aeriene, care permite companiilor să făcă schimb de mărfuri. China a declarat insă, că a decis să interzică alianța după analiza unei evaluări anti-trust.

Ministerul a declarat că alianţa ar “avea un impact de anvergură asupra industriei de transport maritim la nivel mondial și ar provoca un nivel ridicat de îngrijorare în toate sectoarele”.
În conformitate cu diverse publicații, Rețeaua P3-ar fi poziționat cei trei parteneri pentru a controla pana la 40% din întreaga capacitate a mărfurilor de-a lungul a trei rute comerciale: Asia de Europa, trans-Pacific și trans-atlantice.

http://www.bbc.com/news/business-27898675

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 1