China și Africa de Sud au semnat acorduri în valoare de 6,5 miliarde de dolari

_87007520_xinping

China și Africa de Sud au semnat acorduri și împrumuturi în valoare de 6,5 miliarde de dolari, cu accent pe construirea infrastructurii în gigantul african. Acordurile au fost anuntate in timpul unei vizite de patru zile a președintelui chinez Xi Jinping în Africa, pentru a spori comerțul și investițiile între cele două țări.

Aproximativ 26 de acorduri au fost semnate miercuri, unul in valoare de 2,5 miliarde de dolari cu operatorul de transport feroviar de stat din Africa de Sud. China a dat o serie de împrumuturi țărilor africane pentru dezvoltare. Țările, la rândul lor, oferă petrol și alte mărfuri cheie pentru a doua cea mai mare economie a lumii.

Cu toate acestea, recenta incetinire a cereri din China a rănit comerțul cu aceste țări africane dependente de exporturile sale.

Investițiile chineze în Africa au scazut cu 40% in prima jumatate a anului, potrivit Ministerului Comerțului din China. Vizita președintelui Xi a fost privită ca o mișcare pentru a reasigura natiunile africane că încetinirea economiei Chinei nu va limita investițiile sale în continent.

http://www.bbc.com/news/business-34991846

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =