China şi Grecia au semnat acorduri în valoare de 5 miliarde de dolari

 

_75719036_0f3ec6ce-d989-43f5-bc1f-c65bb8465ced

China şi Grecia au semnat acorduri în valoare de 5 miliarde de dolari
China și Grecia au încheiat parteneriate de afaceri în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari, în timpul vizitei premierul chinez Li Keqiang. Acordurile au acoperit zona exporturilor și construcțiilor navale. China a arătat, de asemenea, un interes în cumpărarea de căi ferate și construirea unui aeroport în Creta.

Grecia este dornică de a atrage investiții străine pentru a reduce datoria națională și rata ridicată a șomajului. Li a fost în Grecia, ca parte a unui turneu în țările europene. Aceasta este prima sa vizită, deoarece acesta a preluat mandatul în 2013. Prim-ministrul grec, Antonis Samaras a declarat ca China a fost interesată de aeroporturile din Grecia, și-a exprimat speranța că țara ar putea “deveni un centru de tranzit pentru transportul aerian”.

Cele mai recente oferte prezintă câştiguri pentru ambele țări – Grecia are nevoie disperată de fonduri și China vrea o poartă spre Europa. Cu toate acestea, nu toți grecii sunt încântați: opoziția spune ca guvernul vinde ieftin bunurile tării, potrivit unui corespondent BBC.

http://www.bbc.com/news/world-asia-china-27960661

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 26